Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Eric van Royen
Eric van Royen vroeg op zaterdag 4 juli 2020, 00:00

LR gebruik ik als filmer om clips te beheren. Perfect als archief om clips voor film te selecteren. Import van HD clips van tape worden niet herkend. Blijken 1440 bij 1080 opnames te zijn. Kennelijk “lust” LR dit formaat niet. Hetg zijn .mov files die al op harde schijf staan. SD clips en moderen fullHD clips van SD kaart geen probleem bij importeren en afspelen in bibliotheek. Kent iemand dit probleem ? Moet ik de oude “HDready” clips eerst converteren ?

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op vrijdag 5 juni 2020, 09:29

Dat lijkt een goede manier om je clips te selecteren, daar heb ik nog nooit aan gedacht (hoewel het toch voor de hand ligt).
Er zijn beperkingen wat Lightroom aan video formaten en extensies accepteert. Een direct antwoord kan ik niet geven, maar wellicht dat op deze pagina ht antwoord op je vraag te vinden is:
https://helpx.adobe.com/nl/lightroom-classic/kb/video-support-lightroom.html

Eric van Royen
Eric van Royen antwoordde op vrijdag 5 juni 2020, 09:55

Beste Nando,
Hartelijk dank voor het snelle antwoord en de nuttige verwijzing naar de help pagina. Inmiddels heb ik een workaround gevonden om mijn oude videoclips die op tape zijn geregistreerd toch in LR te catalogiseren en te ontsluiten. Ik converteer ze met een conversieprogramma (Aimersoft Video Converter Ultimate gebruik ik) naar mp4 1920x1080. Dan is invoer geen probleem. Je moet wel niet teveel clips in 1 keer doen (max stuk of 20), anders krijg je importfouten (ik denk afhankelijk van de kracht van je computer).
LR is ook voor de filmer een fantastisch product in de fase dat je je clips gaat selecteren die je in je montage programma (Final Cut in mijn geval) wilt gebruiken. 1 archief voor zowel foto's als clips werkt veel handiger dan separate systemen.

Het lukt mij helaas niet om op de site makkelijk een vraag te stellen of te beantwoorden. Als ik op "Doorvragen of een kort bedankje schrijven" klik, kom ik niet bij mijn vraag. Misschien kunnen jullie daar nog eens naar kijken.

Eric van Royen
Eric van Royen antwoordde op vrijdag 5 juni 2020, 09:56

Zie inmiddels dat je eerst moet inloggen om in het forum te werken. Sorry.....

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.