Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Rob Stolk
Rob Stolk vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Vanuit Lighroom CC (LR) ga ik naar Bewerken in Photoshop. Daar maak ik van een CR2-bestand een "Out of Border"-foto en sla deze op als PNG, om de transparante delen ook in andere toepassingen te behouden. Maar als ik dit PNG-bestand in LR importeer, is er slechts een deel van de afbeelding zichtbaar. Als ik de PNG terughaal in PS, is de foto wel weer helemaal zichtbaar. Ook in de Verkenner is de hele foto te zien. Waar zou het probleem met het importeren / het deels wegvallen van de foto in LR aan kunnen liggen??

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 11 maart 2017, 21:45

Heb je eerst een crop toegepast in Lightroom? Er zit een bug in LR waarbij het pakket soms vergeet om de foto's die van PS terugkeren, de laatste LR bewerking te geven. Je kan dat dan oplossen door in het paneel Historie op de laatste (bovenste) history stap te klikken.
Anders heb ik niet zo meteen een verklaring.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.