Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
hilde vandormael
hilde vandormael vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Hallo,
Onlangs heb ik een nieuwe camera gekocht, een olympus E-M5 2
Nu wil ik mijn foto's bewerken in lightroom, maar ik krijg mijn nieuwe foto' s Niet open in lightroom.

Gebruik een i mac
Vriendelijke groeten

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 13 mei 2016, 11:03

Je hebt het dan waarschijnlijk over de RAW bestanden?
Wellicht gebruik je nog een oudere versie van Lightroom die nog niet de RAW bestanden van de Olympus E-M5 2 kan lezen? Bijvoorbeeld Lightroom 5.

Lightroom 6 of Lightroom CC zou ze wel moeten kunnen lezen.
Mocht je inderdaad 5 hebben en niet willen upgraden, dan is er een omweg.
Je kunt dan de gratis Adobe DNG converter downloaden en je bestanden eerst omzetten naar DNG voordat je ze importeert.

Helaas wel een extra stap dus.

hilde vandormael
hilde vandormael antwoordde op vrijdag 13 mei 2016, 12:19

Ik heb de lightroom cc, maar mijn foto's zijn nog altijd in jpeg. Ik weet ook niet waar ik mijn camera terug kan vinden om te importeren, al mijn foto's staan wel in foto' van Apple. Kan het ook vanaf daar??

hilde vandormael
hilde vandormael antwoordde op vrijdag 13 mei 2016, 13:19

Ik heb de lightroom cc, maar mijn foto's zijn nog altijd ij jpeg. Ik weet ook niet waar ik mijn camera terug kan vinden om te importeren, al mijn foto's staan wel in Foto van Apple. Kan het ook vanaf daar? Mijn foto' s staan al op mijn computer.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 15 mei 2016, 20:55

Bedoel je dat je Raw foto's in de Fotos app staan? Dan zou je moeten kijken waar Foto je fotos geplaatst heeft en die dan - als dat kan - van op die locatie importeren in Lightroom. Ik ben verder te weinig met Apple's Photos App vertrouwd om je er meer info over te geven. Ik weet wel dat de voorganger iPhoto die soms op een speciale plaats ergens in de computer plaatste.
Het zou kunnen dat Fotos dat ook doet en dat LR daar niet zomaar toegang tot heeft en dus niet kan importeren van daar. In dat geval zou je moeten kijken of Fotos ook je raw foto's terug kan exporteren als raw (als origineel dus) naar een wel toegankelijke plaats op je computer en ze van daar uit terug in LR importeren. Beste is om in de toekomst Fotos gewoon te mijden als je met LR wil werken.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 28 mei 2016, 18:53

Lightroom herkent inderdaad de "Photos Library" niet. Je hebt voorzover ik kan zien 2 opties:
1. Selecteer alle bestanden in "Photos" en kies voor" File > Export > Export Unmodified Original for .... photo's...." Exporteer ze naar een nieuwe map op je computer. Je kunt ze nu in Lightroom importeren.
2. Vanuit de Finder "Ctrl+klikken" op de Photo's Library. Kies voor "Show Package Content". Je ziet nu alle mappen in de Photos Library. De originele RAW-bestanden kun je in één van de submappen van "Masters" vinden. Deze map (of de volledige map "Masters") kun je rechtstreeks naar een andere locatie op je computer slepen. Ook van hier kun je ze in Lightroom importeren.

Voor de rest sluit ik me helemaal bij Piet aan: óf Photos nooit meer gebruiken óf gewoon van de computer verwijderen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen