Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
T. Rademakers
T. Rademakers vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Goede middag,
ik wil een serie afdrukken naar bestand maken. Omdat er teveel foto's afgedrukt moeten worden wil ik dit op verschillende tijdstippen doen. Bovendien moet Lightroom zelf de nummering voor zijn rekening nemen, omdat ik er dan geen omkijken naar heb. Nu loop ik steeds weer tegen het probleem aan dat Lightroom de vorige afdrukken in een vooraf opgegeven folder overschrijft. Dus ik kom niet verder. Het per keer in een nieuwe folder afdrukken heeft als nadeel dat ik achteraf de benaming moet aanpassen (Lightroom neemt de naam van de folder en geeft hier een volgnummer aan).
Wat moet ik instellen om en op verschillende momenten te kunnen afdrukken en een aaneengesloten nummering te houden?
Graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,

T. Rademakers
T.Rademakers@xs4all.nl

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 9 juni 2017, 21:19

Bij mijn weten is dat niet mogelijk, helaas.
De enige - nogal ingewikkelde - workaround die ik kan bedenken is dat je achteraf in een pakket zoals Bridge de foto's op aanmaakdatum sorteert (dat is dan nog gesteld dat ze effectief ook 'afgedrukt' worden in de volgorde dat ze in de filmstrip staan) en dat je ze dan nog eens hernoemt met een oplopend nummer.
Nog een ingewikkeldere workaround is dat je de afgedrukte foto's in een bepaalde map zet en dat je dan die map in Lightroom instelt als 'Watched Folder' waardoor je die afgedrukte / opgeslagen JPGs kan opnieuw importeren in LR en dan hernoemen. Dan zou je ze nog eens kunnen exporteren met behoud van hun naam.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.