Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Pandelaers Marc
Pandelaers Marc vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Beste,

Ik heb een vraag.
Ik heb een Nikon d70 s laten ombouwen tot een infrarood en ik zou nu graag weten hoe ik de witbalans juist moet instellen met dit toestel en hoe ik te werk moet gaan.

Waar moet ik op letten en wat is belangrijk?

Aangezien het seizoen voor infrarood er aankomt wil ik niet in de fout gaan wat betreft de witbalans .De rest lukt mij vrij goed.Alleen de witbalans daar gaat het bij mij fout denk ik en dit zou ik graag voorkomen.

Aangezien het infrarood seizoen voor de deur staat.
Hopende op een reddend antwoord dank ik U alvast.

Mvg.

Marc Pandelaers

Vaans
Vaans antwoordde op vrijdag 15 april 2016, 15:15

Marc,

Dat ligt een beetje aan welke conversie je hebt en welke beelden je nastreeft. Doorgaans wil je bij Infrarood een bepaald onderwerp wit hebben. Vaak is dat bladgroen, bijvoorbeeld gras.
Je kunt het beste de witbalans instellen op datgene wat kleurloos (wit) moet zijn. Stel je wil wit gras, maak dan een beeldvullende foto van alleen dat gras en stel met behulp van de gemaakte foto de witbalans in. Jou camerahandleiding vertelt je hoe je dit kunt doen.

Grtz,
Vaans

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.