Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Pandelaers Marc
Pandelaers Marc vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik heb het abonnement van adobe cc en heb een nikon D5 aangekocht en kan de raw bestanden niet openen in mijn Photoshop ik kan ook maar updaten tot photoshop 2015.5.2 mijn mac software zou moeten geüpdatet worden maar is er een mannier om dit op te lossen zonder te updaten .Als ik in lightroom mijn bestanden inlaad dan kan ik bewerken in photoshop maar dan moet ik met lightroom renderen.Maar het is vervelend dat ik niet rechtstreeks mijn bestand in photoshop raw converter kan inporteren en bewerken.ik betaal voor de laatste nieuwe versie en moet met de versie 2015.5.2 verder werken.Dit is spijtig natuurlijk.
Hopende op een snel antwoord hoop ik dat het probleem van de baan geraakt.
Heb mijn lightroom al geüpdatet naar de laatste versie die ik kan draaien op mijn mac.
Groetjes Marc.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 28 december 2017, 20:25

Je geeft zelf al het antwoord op de vraag, denk ik... Vanaf een bepaalde versie van Lightroom moet je ook je OS updaten. En als dat om een of andere reden niet kan, dan zit je daar vast.
Het enige wat je misschien zou kunnen overwegen is om je D5 bestanden om te zetten naar DNG met de gratis Adobe DNG converter. p die manier kan je verder met versie 2015.5.2 en kan je - wellicht - toch je D5 bestanden previewen.
De (middel-)lange termijn oplossing lijkt me echter toch om je computer te vernieuwen...

Pandelaers Marc
Pandelaers Marc antwoordde op donderdag 28 december 2017, 21:01

Hoi Piet,
Ik heb een update gedaan van mijn sturingssysteem en de problemen van mijn raw bestanden importeren en openen is opgelost.
Graag wil ik je hiervoor bedanken.
Groepjes Marc.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.