Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
T. Van Prooijen
T. Van Prooijen vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

Bij selectie (van haren) liep mijn computer voortdurend vast. Ik heb wat aan de instellingen (voorkeuren>prestaties) veranderd en heb het idee dat dat hielp. Wat zijn echter juiste instellingen om vastlopen te voorkomen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 26 oktober 2016, 21:06

Er zijn niet echt 'juiste' instellingen bij mijn weten. Photoshop heeft wel graag veel RAM-geheugen en veel harde schijfruimte vrij. Ook snelle schijven zijn een plus. In de Prestaties van de Voorkeuren kan je ook eens proberen om de GPU uit te zetten, of meer RAM-geheugen toe te wijzen aan Photoshop.
Misschien dat anderen nog tips hebben?

T. Van Prooijen
T. Van Prooijen antwoordde op woensdag 26 oktober 2016, 21:33

Ik had in voorkeuren de grootte van het gebruikte RAM-geheugen al verhoogd naar 72%. Ik heb ook het aantal historiestaten opgehoogd naar 100, en de blokgrootte van het cachegeheugen verlaagd naar 128 kB.
Wellicht helpt het uitzetten van de GPU ook nog wat.
Bedankt voor de tip.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen