Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Peter van Bremen
Peter van Bremen vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Wat is uw mening mbt het gebruik van bijv. een iPad PRO en de photoshop lookalike apps die tegenwoordig bestaan? De meeste amateurs zullen niet veel foto's printen en de kwaliteit van het scherm van een iPad PRO (A4) is misschien voldoende? Ik hoor graag van u.

Met mijn dank zover.
Peter van Bremen pvb31047@gmail.com

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 6 februari 2017, 10:02

Ik zweer vandaag nog altijd bij een laptop (bv. een Macbook Pro of zelfs een Macbook Air) voor foto-bewerking.
Als je toch een tablet wilt gebruiken, zou ik een tablet gebruiken met een klassiek OS zoals Mac OS of Windows, waar je de normale apps zoals LR en/of PS kan draaien.
Ik vind een iPad veel te veel compromissen inhouden. Niet alleen inzake het bewerken van foto's maar vooral ook inzake het importeren en opslaan ervan (beperkte geheugenruimte).
Waar ik een iPad dan wel weer geweldig voor vind, is voor portfolio-doeleinden. Je kan heel makkelijk met bv. Lightroom CC via Lightroom Mobile je beste foto's op je iPad plaatsen en continu up to date houden.

Mie Bode
Mie Bode antwoordde op donderdag 27 april 2017, 16:48

Wat zijn de minimum eisen qua hardware om LR en PS vlot te laten draaien op een Macbook Pro of Macbook Air?

Mijn computer is een iMac (21.5-inch, Late 2013), Processor 2,7 GHz Intel Core i5, Geheugen 8 GB 1600 MHz DDR3, Videokaart Intel Iris Pro 1536 MB, en soms begint hij heel traag te werken als ik een tijdje in LR bezig ben, bij het werken met het penseel gaat het in schokjes, of bij het verplaatsen van de foto idem.
Ik zou me graag een laptop aanschaffen maar ben bang opnieuw met hetzelfde probleem te maken te krijgen, ook al beweren de verkopers dat mijn Mac zwaar genoeg is.

met dank bij voorbaat,
Mie
mie.bode@gmail.com

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.