Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jean Vandijck
Jean Vandijck vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik importeer al sinds het begin mijn foto's als RAW +JPG in mijn catalogus. Nu wil ik alle jpg foto's wissen omdat ik daar toch niets mee doe (= extra ruimte). Heeft dit invloed op de catalogue mits er toch steeds op RAW wordt gewerkt

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 13 juni 2017, 19:13

Als je er niets mee doet en ze ook niet bewerkt hebt zal de invloed op de grootte van je catalogus wellicht minimaal zijn, maar toch kan het zijn dat je catalogus er sneller door zal worden omdat het aantal foto's verkleint. Wat ook zal gebeuren is dat de grootte van het previews-bestand dat naast je catalogus staat, verkleint, omdat LR van die JPGs geen voorvertoningen meer moet bijhouden. Het zou dus in principe toch een verbetering moeten opleveren. Hoeveel, valt af te wachten.

Jean Vandijck
Jean Vandijck antwoordde op dinsdag 13 juni 2017, 21:01

Bedankt, ik ga stukje bij stukje de test doen. Momenteel heeft mijn catalogus 126000 foto's. Ik zal wat resultaten noteren en later doorgeven.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.