Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
joke-den-drijver
joke-den-drijver vroeg op donderdag 1 oktober 2020, 00:00

Ik heb een hele oude film zonder geluid om laten zetten als mpg bestand. Is het mogelijk om van bepaalde fragmenten een jpg foto te maken. Ik heb geprobeerd deze film in lightroom te importeren maar dat lukte niet. Ik gebruik nog maar net Lightroom dus nog niet helemaal thuis in de mogelijkheden maar het kan ook zijn dat dit helemaal niet kan. Heeft iemand een advies. Alvast bedankt, Joke

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op dinsdag 28 januari 2020, 11:05

Hallo Joke,

Ik denk dat de makkelijkste manier het maken van een screenshot is, met Photoshop.. Alles hangt dan wel af van hoe groot je beeldscherm is, omdat de hoeveelheid pixels bepalend is voor hoe groot je foto zal worden. De meeste beeldschermen zijn tegenwoordig 1920 x 1080 pixels, wat een bruikbare foto oplevert.
Om dit te doen moet je de film op volledige schermgrootte afspelen, en pauzeren op het moment waarvan je een foto wilt hebben.
Houdt de [alt] toets ingedrukt en druk op de printscreen [PrtScn] toetst
Open Photoshop en maak een nieuw document aan via de toetscombinatie [Ctrl-n]
Als een nieuw document geopend is, gebruik dan de toetscombinatie [Ctrl-v]
Deze foto kun je dan vervolgens opslaan, en eventueel later importeren in Lightroom
Ik denk dat dit de makkelijkste manier is.

mvg
Nando

joke-den-drijver
joke-den-drijver antwoordde op dinsdag 28 januari 2020, 11:40

Hallo Nando, Hartelijk dank voor je reactie. Inmiddels is het me al gelukt. Het bedrijf wat voor mij de videofilm heeft verwerkt, heeft mij een ander bestand gestuurd en daar kon ik wel foto's van downloaden. Ben in afwachting van het resultaat want film is al >40 jaar oud. Maar anders had ik het zeker op jouw manier geprobeerd.
Hartelijke groet, Joke

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen