Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan Smit
Jan Smit vroeg op dinsdag 25 februari 2020, 00:00

Ik krijg de melding orginelen ontbreken voor sommige afbeeldingen en ik zie een ? staan. Als ik ontbrekende map zoeken intoetst dan kom ik er ook niet. waar en hoe kan ik mijn foto's vinden om deze op te slaan?
Alvast bedankt voor uw reactie

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 7 juli 2019, 16:55

Wanneer je dit krijgt is het ofwel omdat de foto's op een externe schijf staan en die niet aangekoppeld is ofwel omdat de foto's of de map buiten Lightroom om van plaats veranderd zijn. Ofwel zet je de foto's/map via Finder/Verkenner terug naar waar Lightroom verwacht dat ze staan ofwel klik je op het vraagtekentje en navigeer je in het daaropvolgende dialoogvenster naar de plaats waar de foto's nu staan en selecteer je de foto op zijn huidige locatie en Lightroom past dan in zijn database de verwijzing aan.
Meer informatie hierover vind je ook in de Gevorderde Cursus Lightroom Catalogus.

Jan Smit
Jan Smit antwoordde op maandag 8 juli 2019, 09:30

Als eerste bedankt voor de snelle reactie, dit waardeer ik enorm. Ik zal dit proberen en de rest van de informatie zal ik gaan lezen in de gevorderde cursus.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.