Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Kleur en scherpte gaan verloren na bewerking met windows photo viewer dia voorstlelling en op de sit

wim
wim vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Beste Piet,
Ik zit met een probleem. Als ik een foto bewerkt heb, zowel in LR of PS en ik sla hem op in een map dan is hij prima. Maar als ik hem open in Windows photo viewer en ik ga er een diavoorstelling van maken, dan zien ze er niet uit, zowel de kleur en de scherpte lijken nergens meer op. Ik ben er achter gekomen toen ik de foto instuurde naar de fotoclub en deze op de site bekeek, was er het zelfde aan de hand. Het gaat niet om 1 foto maar meerdere. Daar heb ik last van sinds ik LR en PS CC gebruik misschien ergens een verkeerde instelling? Ik heb contact gehad met de site beheerder van de club en later nog div pogingen gedaan en met verschillende resoluties en grootte via de mail ingestuurd maar het was niks. Ook een foto van uit een map op een USB stick gezet deze van af de stick bekeken die was prima. Maar op de site van de fotoclub was het weer niks.

Misschien heb je hier een oplossing of een verklaring voor, want ik zit hier wel een beetje mee.

Met vriendelijke groet,

Wim Zorge

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 1 mei 2016, 16:04

Misschien een kleurruimte-probleem? Als je exporteert in bv. Adobe RGB kan ik me inbeelden dat een ander programma daar misschien niet mee om kan.
Verder ben ik niet met Windows bekend.
Maar als het je om een presentatie te doen is, kan je die wellicht beter in de Presentatiemodule in LR maken en dan evt. exporteren als een video.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen