Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Arend Jan Bolhuis
Arend Jan Bolhuis vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Dank voor de cursus Kleurbeheer. Ik heb een vraag over het onderdeel afdrukken. Voor goede prints moet je Lightroom/Photoshop de kleuren laten beheren en het kleurbeheer van de printer uitschakelen. Op de video wordt getoond hoe je dat doet met een Epson-printer. Als ik echter naar de afdrukinstellingen van mij printer, een Canon iP8750, ga heb ik geen mogelijkheid om het kleurbeheer van de printer uit te schakelen. Ligt dat aan mijn printer?

Colijn van Noort
Colijn van Noort antwoordde op dinsdag 14 juni 2016, 12:31

Hallo Arend Jan,

Ook bij de Canon printer is het mogelijk het kleurbeheer op de printer uit te schakelen. Dit doe je in de printerdriver.
Bijvoorbeeld voor de Canon Pro9000: kies eigenschappen, Tabblad Afdrukken, Kleur/intensiteit op "handmatig", klikken op knop "instellen", kleurcorrectie op "Geen".

Arend Jan Bolhuis
Arend Jan Bolhuis antwoordde op maandag 20 juni 2016, 20:13

Hallo Colijn,

Dank voor je antwoord. Helaas helpt het me in zoverre niet verder dat ik in mijn printer dialoogmenu de door jou genoemde instellingen niet kan kiezen. Ik denk dat dat aan de instellingen van mijn Mac ligt. Ik heb ondertussen een artikel op het internet gevonden dat me misschien verder helpt (moet het nog proberen): http://www.macworld.com/article/2684309/the-trick-to-finding-the-right-printer-driver-for-your-mac.html

Met vriendelijke groet,

Arend Jan Bolhuis

Mart
Mart antwoordde op maandag 28 november 2016, 20:23

Dag Arend Jan, ik heb hetzelfde probleem met mijn Canon pro9000 en het lukt mij dus ook niet om het kleurbeheer vd printer uit te schakelen. Heb jij de oplossing en wil je deze met mij delen. Ik hoor het graag.

Groet,
Mart

Arend Jan Bolhuis
Arend Jan Bolhuis antwoordde op dinsdag 6 december 2016, 09:48

Hallo Mart,

Nee, helaas nog geen oplossing. De link die ik hierboven noem helpt niet. Als je zelf de oplossing vindt, hoor ik het graag.

Groet,

Arend Jan

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.