Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
M. Renard
M. Renard vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik heb een foto waarvan de kleur groen is zoals ik die hebben wil. Nu heb ik een aantal foto's van hetzelfde onderwerp maar met een ander standpunt en daarmee een andere kleur groen. Is er een soort colorpicker waarmee ik de kleur kan overzetten?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 11 juli 2017, 10:00

Ik denk niet dat je zomaar een kleur kan ingeven. Je kan wel beide foto's naast elkaar in beeld nemen (in Photoshop) en dan met een Kleurtoon/verzadiging aanpassingslaag op de tweede foto specifiek in het groen de kleurtoon aanpassen tot je visueel een match krijgt.
Je zou ook kunnen kijken naar de HSB/KVL waarde van de kleur in plaats van de RGB waarde. Bij de HSB waarde krijg je drie cijfertjes voor kleurtoon (Hue), Satuaration (Verzadging) en Brightness (helderheid). De Hue is de eigenlijke kleur. Je zou er dan voor moeten zorgen dat dat cijfer in de twee foto's zo gelijkend mogelijk is.

M. Renard
M. Renard antwoordde op donderdag 27 juli 2017, 17:24

Als eerste excuus voor mijn late reactie en bedankt voor je antwoord. Ik merk dat ik niet vermeld heb dat ik dit in Lightroom wil. Daar krijg ik, zover ik dit kan vinden, geen waarde voor Hue.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.