Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
henk vosseberg
henk vosseberg vroeg op donderdag 20 februari 2020, 00:00

Portretfoto gemaakt van jongen die een oranje shirt droeg, gewoon overdag zonder flits of lampen te gebruiken. Nu blijkt dat de jongen op de foto een soort doek om de hals heeft in de kleur van zijn shirt. Dit is moeilijk weg te werken (althans voor mij), maar mijn vraag is hoe dat ontstaat. De andere kinderen zijn er prima opgekomen.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 19 september 2019, 21:52

Vreemd, had deze al beantwoord maar hij lijkt verdwenen te zijn. Ik vermoed dat dat gewoon reflecties zijn van het zonlicht op die doek. Hetzelfde heb je ook als je bv. op een terrasje zit en je zit onder een rode of een groene paraplu. Licht neemt de kleur aan van de stof waardoor het valt of waartegen het gereflecteerd wordt.
Eventueel kan je zoiets wegwerken door in Lightroom met een penseel met negatieve verzadiging over het probleemgebied te schilderen om het wat minder te laten opvallen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.