Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
w.van gorp
w.van gorp vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Hallo,
Is het mogelijk om tijdens het importeren van foto's automatisch door LR het lensprofiel voor het gebruikte objectief te laten selecteren.
Nu heb ik de standaard op de Nikon AF-s 24-70 staan. Maar ik gebruik een 3 tal objectieven regelmatig en dan moet ik steeds in de ontwikkelmodule bij Lenscorrecties het profiel op automatisch zetten voor het selecteren van het juiste objectiefprofiel. Kan diet niet anders?

met vriendelijke groet
Wil van Gorp
Rijen

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 1 mei 2016, 16:03

Ja: neem een willekeurige foto en vink daar Lenscorrecties Lensprofiel aan.
Maak daar dan een voorinstelling van waarbij je enkel Lenscorrecties Lensprofiel aanvinkt.
Rechterklik op die preset en kies 'Toepassen tijdens importeren'
Als er dan een correctieprofiel is, zal LR dat toepassen, ongeacht de lens waarop de preset gebaseerd is.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.