Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Peter Amkreutz
Peter Amkreutz vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Mijn iMac uit 2010 (na upgrade: nu SSD kaart en 12 gb RAM geheugen) heeft een video kaart; Geforce 9400 256 mb.
Systeemvereiste Lr-6 volgens site geeft aan: 1 gb video RAM (VRAM) en 2 GB VRAM aanbevolen voor grote monitoren. Wat betekent dit concreet. Een traag werkend Lr-6.
Ik werk nu met Lr-4 en kan foto's van mijn canon 70D niet rechtstreeks in Lr-4 plaatsen. Dit gaat via adobe DNG converter + jullie cursussen worden gegeven in Lr 5 en 6.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 9 februari 2017, 15:36

Hi Peter, is dit gewoon een opmerking of zit er ook een vraag in? Ik weet niet hoe Lightroom 6 zal reageren (als het al werkt) met deze configuratie maar je kan altijd eens de test-versie installeren en zien wat die doet. Maak een backup van je oude catalogus vooraleer je dat doet: een naar LR6 geconverteerde catalogus is niet meer leesbaar in LR5 of 4. Sowieso maakt LR zelf eerst een kopie aan voor het de catalogus upgradet naar LR6 maar better safe than sorry.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.