Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Aad van Gelswijk
Aad van Gelswijk vroeg op vrijdag 25 september 2020, 00:00

Hoe komt het dat bij het inlezen van een foto (in popupvester staat dan 'laden') het beeld verschiet en de kleuren flets worden?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op woensdag 16 november 2016, 11:54

Eerst toont Lightroom je de ingebouwde preview. Dit is een klein Jpeg bestandje van je RAW met daarin een door de camera 'bewerkte' foto. Vervolgens krijg je de foto te zien met de standaard instellingen van Lightroom. Deze is wat vlakker zodat je zelf vanuit die basis aan de slag kunt.

Je kunt de 'preview versie' terug krijgen door in de ontwikkelmodule bij het paneel Camerakalibratie het profiel te kiezen dat je ook in je camera zelf gebruikt.

Als je wilt kun je hier natuurlijk een voorinstelling van maken die je automatisch bij het importeren toepast. Zo heb je altijd het beeld zoals je dit ook achter op je camera zag.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen