Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Philip De Backer
Philip De Backer vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik ben momenteel op vakantie.
Thuis staan mijn RAW bestanden op een externe schijf en de mijn catalogus op mijn Apple macbook.
Nu ben ik met vakantie en zou ik mijn vakantiefoto's tijdelijk op de harde schijf van mijn macbook plaatsen. Zodat ik reeds wat dingen kan opruimen en bewerken.
Kan ik bij mijn thuiskomst mijn bronbestanden verplaatsen naar mijn externe schijf?
Dien ik mijn bewerkingen die ik maak tijdens mijn vakantie in een aparte catalogus te plaatsen of mag ik die bewaren in de voorgestelde catalogus waarin zich ook de bewerkingen bevinden van de foto's die reeds voor mijn vakantie werden bewerkt en waarvan de bronbestanden op mijn externe schijf staan?

alvast bedankt voor jullie antwoord,

Philip

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 20 mei 2016, 14:27

Voor bewerkingen en trefwoorden kun je op je laptop ook aan het eind van je vakantie alle foto's selecteren en op Command - S drukken. Er worden dan XMP-bestanden weggeschreven bij je foto's met daarin de bewerkingsinfo.

Kopieer je foto's, inclusief de bestandjes, naar je computer en je raakt geen bewerkingen kwijt (helaas wel flags, die om onduidelijke reden niet meegegeven worden).

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 21 mei 2016, 06:16

Bovenstaande methode werkt natuurlijk prima, alleen worden - als ik me niet vergis - ook eventuele virtuele kopieën niet meegegeven.
Een optie dan ook om een aparte catalogus aan te maken van al je vakantiefoto's. Hierin kun je werken zoals je gewend ben.
Open thuis je "gewone" Lightroom catalogus en kies voor "File > import from Another Catalog dan worden deze wél meegenomen (sorry, ik heb even geen nederlandstalige Lightroom voor me).

Jeannette Wouthuis
Jeannette Wouthuis antwoordde op dinsdag 28 juni 2016, 15:02

Wat doe ik verkeerd: ik heb foto's inclusief de .xmp bestanden vanuit Macbook gekopieerd en in de map Afbeeldingen op mijn MAC gezet. Bij het inladen in de LR-catalogus zie ik de bewerkingen niet meer die ik op de foto's had toegepast.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.