Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Katelijne De Brabandere
Katelijne De Brabandere vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Beste Piet,

Ik zit met een groot probleem.
Wanneer ik mijn LR open, vindt hij geen foto's meer. Het aantal foto's staat op nul. Ook de 'previous import'. Tevens zijn al mijn keywords verdwenen. Het is alsof ik een volledig nieuwe LR heb.
Nochtans vind ik in mijn verkenner de 'Lightroom 5 Catalog Previews.lrdata' en de 'Lightroom Catalog.lrcat'. Ook het mapje met 'Backups'.

Ik heb dat nooit verplaatst. Ook heb ik in mijn verkenner mijn foto's niet verplaatst. Moest ik dat laatste gedaan hebben, dan zou ik mijn foto's niet meer vinden, maar het rare aan heel het geval is, dat ik mijn 'Keyword List' volledig leeg is. Dus ook die ben ik kwijt.

Hebt u een idee wat er gebeurd is en hoe ik dat kan herstellen?

Alvast bedankt en vriendelijke groeten.
Katelijne

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 10 december 2016, 19:48

Het klinkt alsof je per ongeluk een nieuwe, lege catalogus geopend of aangemaakt hebt. Kies eens Bestand > Recente bestanden openen en kies het tweede bestand uit de lijst. LR zal de huidige catalogus sluiten en wellicht dat je alles terug vindt.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.