Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan van Woerden
Jan van Woerden vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Hallo,

Graag zou ik het volgende willen weten. ik werk op twee imac's. deze staan in verbinding met elkaar.
Graag wil op elk imac en in lightroom werken met 1 catalogus. De fotobestanden staan op externe hdd.
LRcat staat op een van de imac's. Mijn vraag is hoe ik op tweede imac. deze catlogus kan synchroniseren en tevens daarop ook aan mijn beelden bewerken.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 24 mei 2016, 12:14

Je kan twee dingen doen: je catalogus (en voorvertoningen) op Dropbox of iets dergelijks zetten, maar persoonlijk raad ik dat niet aan omwille van het risico op conflicten.
Zelf werk ik met de volgende workflow: catalogus op externe schijf. Je vindt hier uitgelegd (in het Engels) hoe je dat doet.
http://www.morethanwords.be/blog/2015/5/25/using-the-angelbird-512-gb-ssd2go-pocket-as-a-catalog-drive-with-lightroom

Ans Bloem
Ans Bloem antwoordde op zondag 24 juli 2016, 15:12

Goedemiddag,

Ik heb een abonnement op lr en ps bij adobe. Nu werk ik op de mac. Ik heb nu een notebook gekocht omdat het toch makkelijk is onderweg ook foto,s te kunnen bewerken. Op het notebook staan nu lr en ps dat is gelukt.Maar hoe krijg ik nu alles wat ik op de mac heb staan (lr en PS)ook in lr en ps op het notebook. dus foto;s wat nu op de mac in lr staat en uiteraard alle presets in LR.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Ans Bloem

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.