Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
RONNY LIEVENS
RONNY LIEVENS vroeg op zaterdag 26 september 2020, 00:00

bij mijn weten is live view op Nikon D850 niet beschikbaar tijdens tethered shooting met Lightroom classic. Weet iemand of hier een upgrade voor komt, of kan iemand me een alternatief voorstellen

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 16 december 2018, 09:21

Je zou Camera Control Pro van Nikon zelf kunnen uitproberen, maar dat is wel niet goedkoop.
Er is een 30 dagen trial van beschikbaar. In dat geval gebruik je Camera Control Pro als tethering software en dan zet je in Lightroom de Camera Control Pro tethermap in als Watched Folder zodat de foto's uiteindelijk binnenkomen in Lightroom.

RONNY LIEVENS
RONNY LIEVENS antwoordde op woensdag 19 december 2018, 11:02

Dank voor je antwoord. Camera control pro is inderdaad een alternatief, doch dit lijkt me te duur als dit alleen hiervoor gebruikt wordt. Hebt u geen weet van goedkopere of zelfs gratis alternatieven, of komt er een upgrade van adobe zelf waarbij live view in Lightroom zal worden ondersteund. Zoniet gebruik ik misschien beter mijn Nikon hoekzoeker ipv live view

Ruud de Soet
Ruud de Soet antwoordde op vrijdag 11 januari 2019, 14:46

Ik gebruik Smart Shooter 3 welke ook de D850 ondersteunt. Voordeel is dat voor Nikon camera's de foto's zowel op de camera als PC/MAC opgeslagen worden (fijn als je kabeltje los gaat!). Dat is eigenlijk de reden dat ik ben overgestapt van LR naar Smart Shooter 3. Prijs 59.

RONNY LIEVENS
RONNY LIEVENS antwoordde op vrijdag 11 januari 2019, 17:12

hartelijk dank voor je antwoord. Heb op internet wat nagekeken en dit lijkt me inderdaad een zeer valabel en betaalbaar alternatief. Ik probeer dit zeker uit.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen