Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Alfons van den Steen
Alfons van den Steen vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik gebruik LR 5.7 en photoshop elements 14
In de cursus NIK HDR Efex Pro2 zeg je dat ik via Elements kan gaan. Ik doe dat maar krijg de melding "Kan bestanden niet bewerken omdat Adobe Photoshop elements Editor niet kan worden gestart"

En nu ???

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op maandag 11 april 2016, 19:19

Als ik dat zo zou zeggen is dat een fout. Volgens mijn weten kan je net NIET in Elements naar HDR Efex Pro 2 gaan, wel naar de andere plug-ins van Nik.

Maar eigenlijk heb je Elements niet nodig, want je kan HDR Efex Pro ook oproepen vanuit Lightoom. Dat moet je dan doen door de foto's te selecteren en Bestand > Exporteren te kiezen. In de vervolgkeuzelijst bovenaan kies je dan de HDR Efex Pro 2 preset.

Alfons van den Steen
Alfons van den Steen antwoordde op dinsdag 12 april 2016, 19:53

zie minuut 18. 5 fotos selecteren dan naar foto/bewerken/samenvoegen tot HDR in photoshop daar krijg ik mijn foutmelding.
of zit er nu toch helemaal naast ?
Ik vertrek steeds uit LR .

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 27 april 2016, 21:40

Zoals gezegd moet je als je van uit LR vertrekt de beelden eerst selecteren, dan kiezen bestand > exporteren en dan bovenaan het exportdialoogvenster kiezen om ze naar HDR Efex Pro te exporteren. Je hebt Photoshop niet nodig.

Alfons van den Steen
Alfons van den Steen antwoordde op woensdag 27 april 2016, 22:00

OK ben weer wat slimmer
en wel bedankt ( heb al heel wat geleerd uit die lessen!)

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.