Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Van der Smissen
Van der Smissen vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Hallo, sinds de update krijg ik blijkbaar steeds het adobe kleur color profiel in m'n maag gesplitst . Ik wil echter dat camera standard als default genomen wordt .
Wet iemand hoe ik dit oplos ?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 21 april 2018, 06:04

Helaas kun je bij het importeren (nog) niet direct voor "Adobe Standaard" kiezen. Wat wel kan is om de gewenste ontwikkelsettings op te slaan als preset (niet alleen kleurpofiel, maar ook verscherping, ruisonderdrukking e.a.). Ik heb er diverse aparte "ontwikkelsets" aangemaakt voor meerdere camera's in een aparte map "Camerasettings".
Wil ik een map foto's importeren dan kies onder "Apply During Import" b.v. voor Camera setting > Canon 5D Mark IV > kunstlicht. Zo kun je meerdere settings maken voor verschillende camera's, verschillende lichtomstandigheden etc.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.