Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
 Bernard Lanssens
Bernard Lanssens vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Vorig jaar gebruikte ik alleen Lr en ging alles goed. Nu gebruik ik ook Ps en de bewerkte foto's sla ik op als vb fotoPietCorr. Nadien verwijderde ik de originele foto. Resultaat: in Lr vindt ik geen enkele foto meer terug. Kan ik best de hele Lr leeg halen en herbeginnen met een schone lei of wat is de beste oplossing?
mvg
Bernard

Maarten J Eykman
Maarten J Eykman antwoordde op vrijdag 8 april 2016, 17:46

Als je fotoPietCorr opslaat, synchroniseer je dan die map (waar fotoPietCorr in staat) in LR?

Roland Bogaerts
Roland Bogaerts antwoordde op vrijdag 8 april 2016, 18:45

Als ik een foto in Photoshop wil bewerken doe ik dat vanuit Lightroom via 'Bewerken in' > 'Bewerken in Adobe Photoshop'. Na het bewerken gebruik ik de shortcut Ctrl + W (W van 'weg') om het doument in Photoshop te sluiten. De bewerkte versie hernoem ik nadien in Lightroom. No problem ;-)

Vraagje: waarom verwijder je de originele foto? Bedoel je dan het bronbestand? De foto die uit je camera kwam dus...

 Bernard Lanssens
Bernard Lanssens antwoordde op maandag 11 april 2016, 15:02

Hartelijk dank voor dit snelle antwoord.

Zal ik in het vervolg doen.

Maar kan ik misschien best mijn bibliotheek ledigen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 27 april 2016, 21:43

Je moet NOOIT je originele foto verwijderen. Dat zou hetzelfde zijn alsof je vroeger in de analoge fotografie je negatieven verwijderde nadat je een print ervan gemaakt had.
Als je naar Photoshop gaat krijg je een afgeleid TIF of PSD bestand dat na het opslaan in Photoshop NAAST de originele RAW wordt opgeslagen. Je laat beide gewoon staan in de catalogus. Zo kan je altjid nog terug naar je origineel mocht dat nodig zijn.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen