Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.109 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Liesbeth Verkade
Liesbeth Verkade vroeg op vrijdag 18 november 2022, 15:17

Hoe kan ik in LRClassic een kader om een foto maken?

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op maandag 21 november 2022, 10:05

Hallo Liesbeth,

Ligthroom Classic is eigenlijk geen programma om dit te doen. Er zijn geen functionaliteiten aanwezig voor een kader.
Maar ir is een omweg waarmee je een wit kader kunt maken.
Daarvoor moet je naar het transformatie paneel.
Pas de schaal aan naar de gewenste dikte van de witte rand. Uitsnijden behouden moet je wel uitgevinkt houden, dat is belangrijk.
Wanneer de juiste dikte van het witte kader is bereikt, moet je naar de croptool.
Open het slotje om de verhouding bij het uitsnijden zelf te kunnen bepalen. Nu is het mogelijk om de dikte van de witte rand naar wens aan te passen zodat ze rondom gelijk zijn.

Wil je een echt mooi kader met andere kleuren, effecten of wat dan ook, dan is Photoshop de plek om dat te doen. Vanuit Lightroom Classic kun je de foto openen in Photoshop, het kader maken, de foto sluiten, en de foto zal met kader in Ligthroom Classic naast het origineel verschijnen.

mvg
Nando

Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen