Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
ina bouhuijzen
ina bouhuijzen vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Ik wil ook macro eens gaan proberen, naast de vogelfotografie. Maar om nu direct een dure lens aan te schaffen. Ik heb de 70-300 mm en de 18 - 200mm en 50 mm (plastic fantastic) Kan ik nu ook de 18 - 200 mm gebruiken?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op maandag 29 augustus 2016, 20:44

Als ik me niet vergis is de maximale afbeeldingsmaatstaf 1:4. Een macro-objectief zal tot 1:2 of 1:1 (ware grootte) gaan én zal optisch beter presteren. Daarmee is het antwoord eigenlijk al gegeven.
De lichtsterkte zal niet direct een probleem geven (behalve dat het scherpstellen wat lastiger kan zijn) omdat je in de regel bij macro/dichtbij fotografie vaak een wat kleinere lensopening kiest voor een grotere scherptediepte.
Wil je écht macro voor niet al te veel geld dan zou je eens kunnen kijken voor een setje tussenringen en die in combinatie met je 50mm uitproberen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.