100+ fotografiecursussen Ún een Fotobijbel naar keuze nu met 80 euro voordeel. Meer informatie.
Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.046 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Verhoeven Luc
Verhoeven Luc vroeg op woensdag 11 januari 2023, 06:39

Ik wil mappen verplaatsen in Lightroom van de ene externe harde schijf naar een andere externe schijf ,in Lightroom staan de mappen met een vraagteken en NUL foto's in de mappen ,ze staan ze echter wel op mijn schijf en met een xmp bestand naast elk raw bestand , ik vraag Lightroom waar de bestanden staan en hij wijst me deze schijf aan , Als ik de foto's opnieuw wil importeren zegt Lightroom dat ze er al staan en of ik ze dubbel wil importeren ( foto's worden grijs vertoond ), nu is mijn vraag moet ik dit doen of kan ik de foto's met xmp bestandjes op een andere manier importeren in Lightroom ,
Alvast bedankt voor jullie antwoord ,
Grts Verhoeven Luc

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op woensdag 11 januari 2023, 15:21

Als de foto's er staan met een vraagteken, dan is LrC de link kwijt. Die moet je dan herstellen. Dan zal LrC ze ook weer op de normale manier tonen.
Je moet ze niet opnieuw importeren, want dan ga je er een rommeltje van maken, en raak je uiteindelijk het overzicht kwijt.
Probeer dus de link te herstellen door met de rechtermuisknop. Dat kan op een foto, of op een folder.

Verhoeven Luc
Verhoeven Luc antwoordde op woensdag 11 januari 2023, 17:13

Hallo Nando ,
Ik heb het opgelost door de foto's , raw en xmp bestand buiten Lightroom te verplaatsen en dan opnieuw te importeren , de foto en bewerkingen werden nu niet als dubbele foto's herkend en de bewerkingen waren ook aanwezig , op de door jouw aangegeven manier ging het niet omdat er in de mappen in Lightroom er geen foto's in de map stonden , een cijfer nul dus , toch bedankt voor de moeite en ik heb toch weer bijgeleerd .
Groeten ,.Verhoeven Luc

Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen