Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Erik Diseraad
Erik Diseraad vroeg op dinsdag 29 september 2020, 00:00

Dag Piet,
Tijdens het opnieuw categoriseren van mijn foto- en video materiaal viel mij op dat de metadata van veel bestanden ogenschijnlijk automatisch is veranderd. (Volgens mij is dat gekomen na het verplaatsen op een andere schijf) Weet u of de originele metadata nog terug te halen is?
Alvast dank!

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 18 oktober 2018, 16:07

Dat zou eventueel kunnen indien je enkel de foto's en niet de xmp bestanden die er naast staan verplaatst hebt. In dat geval zou je kunnen kijken of de xmp bestanden nog op de oude plek staan en die dan ook verplaatsen naar de nieuwe plek.
Het kan ook zijn door bv. de ene keer in LR en de andere keer in Bridge te werken.

Erik Diseraad
Erik Diseraad antwoordde op dinsdag 30 oktober 2018, 15:26

Hoi Piet, dank voor je bericht.(ik doe het even zo omdat ik via de link ‘vraag is beantwoord of bedankje’ niet kon reageren. Wat je zegt klopt idd. Ik had geen idee wat die andere bestanden betekenden en heb deze verwijderd, helaas... dacht dat metadata een soort van ingebakken zou zijn in de videobestanden. Zal ze in vervolg bij elkaar houden! Wat mij overigens weer op de volgende vraag brengt:
Als ik die video bestanden via Lightroom importeer, neemt lightroom dan ook meteen die CMP bestanden mee? (Is geen videobestand)

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen