Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jaap
Jaap vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Hoe behaal je maximaal resultaat voor foto's maken in het donker?
Automatische instellingen of bepaalde sluitertijd / diafragma keuze. Kortom waar doe je goed aan?
Is er een onderwerp ergens in jullie cursussen die mij raad kunnen geven of in de vorm van kijk hier eens . . . . .

Bedankt alvast voor reactie(s).

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 13 mei 2017, 21:51

Hangt er vanaf of je vanaf statief wilt/kunt werken óf dat dit niet mogelijk is.
Vanaf statief is het eigenlijk "simpel". Een lage ISO-waarde geeft de minste ruis, je optimale diafragma is die lensopening die optisch het beste is (meestal 1 -3 stops sluiten). Handmatige instelling geeft de grootste controle over de belichting, een lamp die plotseling in beeld komt heeft geen invloed op je belichtingstijd. Je kunt op je display en/of histogram direct zien of je belichting juist was.
Wil je, of moet je "uit de losse hand" werken dat ben je vaak genoodzaakt om met hoge ISO-waarden en grote lensopeningen te werken om bewegingsonscherpte tegen te gaan.
Laatste tip: werk altijd in RAW, het geeft je zoveel meer mogelijkheden om je bestanden achteraf - zonder kwaliteitsverlies - te corrigeren.

Jaap
Jaap antwoordde op zondag 14 mei 2017, 08:07

Bedankt Hans. Deze basis ga ik binnenkort in de praktijk gebruiken. Na wat verder zoeken in academie kwam ik nog leuke artikelen tegen. Ben sinds gisterenavond aspirant lid en al kijkende komt ik er nu achter dat het al erg waardevol is om te blijven.

Hans van Helden
Hans van Helden antwoordde op donderdag 18 mei 2017, 13:37

Ook dit artikel is de moeite waard:
https://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/fototip/4-tips-voor-optimale-scherptediepte-bij-nacht.asp

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.