Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Bram van Maas
Bram van Maas vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Ik heb de Canon 5D Mk III en een Speedlite 580 EX II
Nu wil ik off camera flitsen maar dan heb ik een trigger nodig.
Kan ik nu ook een Speedlite 430 EX II gebruiken op de camera en daarmee de Speedlite 580EX II aan sturen en blijft dan ook de ETTL functie behouden?
De 480 kan ik voor een zacht prijsje over nemen.

Alvast bedankt voor je antwoord.
Groet, Bram van Maas

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 13 november 2016, 10:47

Ik ben geen Canon expert maar ik dacht dat de 430 enkel als slave kan gebruikt worden, niet als commander.
Dus misschien dat het omgekeerd wel lukt: met de 580 de 430 aansturen, maar dan staat je zwaarste (letterlijk en figuurlijk) flitser wel op de camera, wat niet ideaal is).
Misschien even checken om bv. te investeren in een radiozender-systeem. Die zijn de laatste tijd flink in prijs gezakt: zo heb je het Godox X1 systeem voor ca 170 euro een radio-zender en ontvanger. Dat is minder onhandig op de camera en het werkt bovendien ook als de flitser een pak verder staat of achter een muur en dergelijke...

Bram van Maas
Bram van Maas antwoordde op zondag 13 november 2016, 11:15

Bedankt voor dit duidelijke antwoord.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen