Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Han Willems
Han Willems vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Als ik in Photoshop een portret selecteer en dan bv de achtergrond vervaag krijg ik vrijwel altijd gekleurde randjes om het geselecteerde hoofd. Is dat te voorkomen, en zo nee, hoe zijn die te verwijderen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 1 augustus 2017, 20:27

Wellicht is dat omdat er een stuk van het achtergrondkleur blijft plakken aan het haar van het hoofd. Je kan proberen je selectie te verbeteren met de Refine Edge (Rand verfijnen) knop die je in het midden bovenaan ziet wanneer je een actieve selectie hebt. Die knop heet nu overigens in de recentere versies van PS 'Select and Mask' of 'Selecteren en Maskeren'. Onder Output Options (Uitvoerinstellingen) heb je de optie Decontaminate Colors (Keuren zuiveren). Probeer dat eens aan te vinken en zie of het beterschap brengt.

Han Willems
Han Willems antwoordde op donderdag 3 augustus 2017, 10:40

Ik kan de knop Kleuren zuiveren nergens vinden, is dat in Lightroom of in Photoshop, en onder welke rubriek? Refine edge lost het probleem niet op.
Hartelijk dank
Han

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 8 augustus 2017, 20:42

In Photoshop, in Refine Edge heb je Decontaminate Colors, in de onderste helft van het dialoogvenster.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.