Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Johan Brandsen
Johan Brandsen vroeg op vrijdag 2 oktober 2020, 00:00

Met een leentoestel tijdens een workshop heb ik op de SD kaart .ORF foto's staan (Olympus). Deze wil ik graag bewerken ik Lightroom 5 maar deze geeft aan dit bestand niet te kunnen importeren. Wat helpt mij om dit op te lossen?
Groetjes Johan Brandsen

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op vrijdag 7 oktober 2016, 15:48

Mogelijk/waarschijnlijk is het een nieuwe(re) camera die door LR 5 niet ondersteund wordt.

Als je (nog) niet naar LR 6 wilt upgraden zou ik de gratis DNG-converter van Adobe downloaden en daarmee de orf-bestanden om te zetten naar .DNG. Die zou je zondermeer in Lightroom 5 moeten kunnen importeren.
Je kunt ze vinden voor de mac en/of voor Windows.

Johan Brandsen
Johan Brandsen antwoordde op dinsdag 11 oktober 2016, 11:02

Top, dank je! Opgelost!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen