Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Patrick Baeck
Patrick Baeck vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Zijn er voor de overstap van een windows PC naar een Mac hulpprogramma's of manuele systemen die deze overstap begeleiden. Waarop vooral letten?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 1 februari 2018, 14:42

Je moet er vooral op letten dat eventuele externe schijven zo geformatteerd zijn dat ze leesbaar en schrijfbaar zijn op een Mac. Eventueel zal je ze moeten overkopiëren naar een andere schijf die wel leesbaar en schrijfbaar is op Mac.

Patrick Baeck
Patrick Baeck antwoordde op donderdag 1 februari 2018, 14:53

Dank voor het snelle antwoord. Wanneer alle foto's en catalogus op een inwendige D:/ schijf staan op de Windows PC, dan moeten deze gewoon naar een D:/ schijf op de Mac gekopieerd worden vooraleer LR classic CC via de Creative Cloud geïnstalleerd wordt of pas erna? (Waarna LR dient geopend te worden met de catalogus van op de Windows PC?). Worden dan ook alle reeds ingestelde voorkeuren mee overgenomen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 8 februari 2018, 20:34

In mijn boek Lightroom 5 Ontmaskerd is er een volledige case met schermafdrukken gewijd aan het migreren tussen computers. Ik zou je aanraden om die eens te bekijken. Normaal moet je dat ebook ontvangen hebben bij je PFA abonnement. Mac werkt niet met schijfletters, maar met schijfnamen. Indien al je foto's in 1 of meerdere hoofdmappen op die D-schijf staan, dan zal je na de migratie naar een andere schijf op de Mac, wanneer je je LR catalogus opent, normaliter vraagtekens zien staan omdat ze niet staan waar LR ze verwacht. Rechterklik dan op zo'n map en navigeer in het daaropvolgende dialoogvenster naar de map waar ze nu wel staan op de Mac. Herhaal dit voor alle mappen.

Patrick Baeck
Patrick Baeck antwoordde op vrijdag 9 februari 2018, 09:52

Dank, - e-boek is erg duidelijk en behulpzaam. Dank.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.