Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
henk vosseberg
henk vosseberg vroeg op maandag 1 juni 2020, 00:00

In camera RAW selecteer ik de foto's die ik wil gebruiken voor 1 panoramafoto. Vervolgens klik ik met de r-muisknop op 'panoramafoto' en Photoshop maakt een panoramafoto, bestand dng. Vervolgens kan ik deze panoramafoto bewerken en exporteren naar jpg. Dit systeem is handiger dan photomerge - het grote voordeel is dat ik de panoramafoto in z'n geheel kan bewerken in CameraRAW. Wellicht kan iemand er mij van overtuigen dat werken met Photomerge beter is of de verschillen uitleggen?
Ben benieuwd naar de reacties. Gr. Henk

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 7 juni 2019, 19:32

Ik doe normaal hetzelfde, maar dan vanuit Lightroom. Mijn filosofie is dat als het op jouw (of mijn) manier goed genoeg resultaat oplevert, ik het ook zo laat.
Maar, de meerwaarde van Photoshop is dat het andere algoritmes gebruikt en dus soms andere (betere of slechtere) resultaten kan opleveren EN dat je de samenstellende lagen en de laagmaskers behoudt, waardoor je nog kan ingrijpen op het merge-proces. Je kan bv. meer van één bron-foto tonen en minder van een andere. Bij Camera Raw en LR gebeurt het automatisch. Ze zijn dus anders en ze kunnen elkaar aanvullen, maar voor mij volstaat in 99 procent van de gevallen de Camera Raw of LR aanpak.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.