Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Bert Bakkers
Bert Bakkers vroeg op zaterdag 22 februari 2020, 00:00

Kan ik in LR een panaramofoto maken of dien ik daarvoor naar PS te gaan (merge photos)?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 29 september 2016, 21:15

In LR 6 en LR CC kun je foto's samenvoegen tot een panorama vanuit de Bibliotheek Module via:
Foto > Foto samenvoegen > Panorama (sneltoets: CTRL+M)
Er wordt nu een preview aangemaakt in LR waarin je de keuze hebt om de foto automatisch uit te snijden.

Eén van de laatste updates van LR CC geeft de mogelijkheid om ontbrekende delen automatisch op te vullen via de optie "Grens verdraaien". Soms werkt dit prima, soms minder. Dit is per foto verschillend
Voorzover ik weet is deze optie niet in LR 6 beschikbaar.

Kies je voor Shift+CTRL+M dan wordt de preview overgeslagen en worden de geselecteerde foto's rechtstreeks In LR tot een panorama samengevoegd.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.