Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
N.Pattinaya
N.Pattinaya vroeg op zondag 23 februari 2020, 00:00

Wij hebben binnenkort Internationale Kinderfestival en die wordt gehouden in de theater, ik wil weten hoe ik de diaframa-sluitertijd-ISOwaarde stellen, want ik heb lens NIKON 18-105mm 1:3.5-5.6 G ED
Alvast bedank

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 13 april 2016, 20:14

Meestal gebruikt men in theaters heel lichtsterke lenzen (genre f/2.8 of f/2 of f/1.4) omdat die meer licht binnenlaten. De lens die jij hebt is een minder lichtsterke. Dat wil zeggen dat je om toch nog een redelijk snelle sluitertijd te hebben (zodat wat op het theater gebeurt niet bewogen gefotografeerd wordt) je vrij hoog in de ISOs zal moeten klimmen. Hoeveel precies zal je proefondervindelijk moeten vaststellen want het hangt af van hoeveel licht en spots er zijn uiteraard.

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 15 april 2016, 09:45

Het kan nog slim zijn een kleine investering te doen om met betere foto's thuis te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een 50mm f/1.8 kopen. Dit objectief is relatief goedkoop (circa 150 euro), maar erg lichtsterk (en kwalitatief erg goed). Het kan zomaar het verschil zijn tussen scherpe en bewogen foto's.

Je hebt dan wel een beperking, het is een vast brandpunt objectief. Dat betekend dat je niet kunt inzoomen. Dat moet je dus met je voeten doen door dichterbij of verderaf te gaan staan.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.