Beter fotograferen vanuit huis. Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Nikon D600
Nikon D600 vroeg op zondag 29 maart 2020, 00:00

Ik wil beginnen met de cursus Photoshop, maar ik stel vast dat men er hier van uit gaat dat wie de cursus volgt ook het programma Lightroom heeft . Terwijl ik enkel Photoshop heb. Dat je voor een cursus Photoshop ook Lightroom moet hebben vind ik niet helemaal logisch. De eerste stap in de cursus bestaat eruit om een nieuwe map te openen in Lightroom ... ? Daar sta ik dan ...

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 6 januari 2017, 18:20

De cursus heet voluit Photoshop voor fotografen, en we gaan er inderdaad van uit dat je als fotograaf ook Lightroom gebruikt (of Camera Raw). Het idee van deze cursus is namelijk dat je Photoshop enkel gebruikt voor die dingen die je niet in Lightroom of Camera Raw kan doen. Omdat Lightroom echter volgens ons een veel betere workflow biedt dan Camera Raw, gaan we van het standpunt van de Lightroom gebruiker uit. Zeker omdat de laatste versies van Photoshop (de CC) ook in een bundel met Lightroom geleverd worden.
Toch zal je de meeste video's volgens ons ook kunnen volgen als Photoshop of Camera Raw+Photoshop gebruiker. We gebruiken Lightroom namelijk enkel als vertrekpunt. Het gros van de videos speelt zich wel degelijk in Photoshop af.
We hebben echter nog een andere Photoshop cursus, Photoshop voor gevorderden, waar in Photoshop zelf gewerkt wordt.

Nikon D600
Nikon D600 antwoordde op zaterdag 7 januari 2017, 17:14

Bedankt voor uw antwoord!
Ik zal met de cursus 'Photoshop voor fotografen' beginnen, en kijken hoe het verloopt...

Al vrees ik een beetje, dat de cursisten die al met Lightroom kunnen werken,
makkelijk de nieuwe bewerkingen in Photoshop zullen begrijpen, terwijl ik als leek in zowel Lightroom als Photoshop met een grote achterstand van start ga.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.