Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Frans Wijtman
Frans Wijtman vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Ik ben bezig met Photoshop en volg hiervoor alle video's van Piet. Bij het onderwerp selecties wordt er een meisje in een blauwe jurk geselecteerd.Op een gegeven moment moet je in SELECTIES, MASKER VERFIJNEN openen om de selctie te verfijnen. In mijn PS CC (abonnement) kan ik dit onderdeel niet vinden, het staat niet in de balk onder Selecteren. Komt dit misschien doordat de video iets ouder is en ik de huidige versie van PS gebruik of is er een andere weg. Juist bij een foto met lang haar heb je deze verbering nodig. Graag jullie advies.

Frans

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op donderdag 27 april 2017, 07:10

Waarschijnlijk bedoel je Selecteren > Selecteren en Maskeren? Je komt daarmee in de werkomgeving om selecties aan te passen / te verfijnen.
Als je een selectiegereedschap activeert zie je het vakje "selecteren en maskeren" automatisch te voorschijn komen (onder de menubalk).

Frans Wijtman
Frans Wijtman antwoordde op donderdag 27 april 2017, 10:39

Hi Hans,
Bedankt voor je reactie. Ik bedoel niet "Selecteren en Maskeren" het gaat om het venster "masker verfijnen" dat je daarna kunt openen. Dit masker bestaat bij mij niet. In de instructie video zie je, wanneer je in de balk "selecteren" aanklikt het venster "Masker verfijnen". Wanneer ik bij mij in de balk "selecteren" aanklik, bestaat masker verfijnen niet. Misschien komt dit doordat de video opnames een oudere versie van Photoshop zijn. Ik heb een abonnement en daardoor heb je steeds de laatste versie van Photoshop. Ik heb al eerder gemerkt dat er verschillen zijn in de oudere en de noieuwste versie van Photoshop. Misschien weet jij hoe dit zit. In ieder geval vast bedankt.
M.vr.gr.
Frans

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 29 april 2017, 06:44

Als je "Selecteren en Maskeren" aanklikt zie je linksboven (van boven naar beneden) de tools "Snelle selectie", "Penseel Randen verfijnen", "Penseel", "Lasso", "Handje" en "Zoomen".
Aan de rechterzijde van je werkblad heb je nog opties om de selectie verder aan te passen.

Frans Wijtman
Frans Wijtman antwoordde op zaterdag 29 april 2017, 09:36

Hi Hans,

Bedankt voor je mail. Jouw mail maakt veel duidelijk o.a. dat de instructie die gegeven wordt op Fotofacts Academy, serie "Photoshop voor fotograven", video "Selecties", een oude versie van Photoshop is. Wanneer je deze video afspeelt en kijkt bij de 24ste minuut, zie je een compleet andere instructie. dit werkt natuurlijk verwarrend. Bedankt voor alle moeite die jij hebt genomen.

M.vr.gr.

Frans

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.