Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Rob Stolk
Rob Stolk vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

Ik wil een afbeelding vergroot overtekenen op een spandoek. Daartoe print ik tot nu toe de afbeelding en teken ik met pen op de afdrukt vakjes van 1 x 1 cm. Op het spandoek maak ik grote vakjes (b.v. 8 x 8 cm) zodat ik de afbeelding vakje voor vakje kan natekenen op het spandoek. Maar kan ik ook de afbeelding in PS eenvoudig van vakjes (raster of hulplijnen) voorzien en de afbeelding inxlusief het raster afdrukken? Hoe maak ik een standaard raster op A4 formaat dat ik op verschillende afbeeldingen kan toepassen en printen?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 24 februari 2017, 15:56

Ik ken geen functie waarmee je het raster kan afprinten maar wat je eventueel zou kunnen doen is een raster toevoegen en dan een schermafdruk maken en dat overtekenen...
Of je roept een raster op en tekent dan op het raster in een aparte laag met het lijn-gereedschap in Photoshop, al lijkt me dat wel veel werk...

Rob Stolk
Rob Stolk antwoordde op vrijdag 24 februari 2017, 21:51

Beste Piet.
Na wat gezoek en gepruts heb ik een mogelijkheid gevonden: Boven de afbeelding maak ik een nieuwe opvullaag - patroon. Op Internet patroon met strepen gevonden. Ik vul de laag met horizontaal patroon, dat schaal ik tot ik een lijnafstand van ongeveer 1 cm heb. Dan nog een opvullaag - patroon, maar dan met verticale strepen, ook geschaald tot ongeveer 1 cm. Het geheel sla ik op als nieuwe jpg afbeelding. Voila, ik heb een basis voor een spandoek!
Groeten, Rob

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.