Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Riet Machielsen
Riet Machielsen vroeg op woensdag 26 februari 2020, 00:00

als ik een foto vanuit Lightroom Classic naar Luminar overzet via de plug-in maakt Luminar er een tiff van. Kan ik ook verder gaan in het raw bestand in Luminar? En dan nadat ik in Luminar klaar ben, het bestand weer als raw openen in LR?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op donderdag 30 mei 2019, 09:33

Neen, dat is het nadeel van elke plug-in en ook van Luminar Flex: je foto wordt altijd omgevormd in een TIFF of PSD. Maar als je in de Lighroom voorkeuren (in de afdeling 'Extern bewerken' kiest om je bestanden als 16 bit naar je plug-ins te laten gaan, dan is die kwaliteit quasi dezelfde.
Wat je ook kan doen is Luminar Flex als een slim filter gebruiken in Photoshop. Je stuurt dan je foto van LR naar PS via Foto > Bewerken in > Openen als Slim Object in Photoshop en dan Luminar Flex als slim filter te draaien in Photoshop. Het voordeel daarvan is dat je achteraf je bewerkingen nog kan aanpassen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.