Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
bart
bart vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Hallo Team,

Past "Raw Therapee" binnen jullie cursussen?

Bart Binnema

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 1 september 2017, 14:31

Beste Bart, er zijn geen onmiddellijke plannen voor een cursus Raw Therapee...

bart
bart antwoordde op vrijdag 1 september 2017, 19:23

Hallo Piet, Uit diverse publicaties heb ik begrepen dat Raw Therapee en Lightroom een soort tweelingbroers of -zusters zijn. Om op mijn poging een fotograaf te worden, moet ik dan Raw Therapee (grátis) weggooien en Lightroom (duur) kopen, of is er zoveel link tussen die twee dat Lightroom informatie mij helpt om met RT verder te komen?

Groeten,

Bart

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op woensdag 6 september 2017, 06:10

Om eerlijk te zijn heb ik niet zo heel veel met allerlei gratis programma's. Je weet nooit of ze in de toekomst ondersteund blijven, of wanneer er noodzakelijke updates komen. Daarnaast heb je dan nog een ander gratis programma nodig als alternatief voor Photoshop. Persoonlijk vind ik zo'n €12,50 per maand voor Photoshop én Lightroom inclusief alle updates/upgrades alleszins acceptabel. Zeker als je dit afzet tegen de kosten van een gemiddelde camera uitrusting.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zaterdag 16 september 2017, 15:11

Ik zou al zeker niet aan de hand van een Lightroom Cursus Raw Therapee aanleren.
Op het eerste gezicht is RT ook enkel een alternatief voor de ontwikkelmodule van Lightroom. Ik zag zo niet onmiddellijk enige vorm van beheersmogelijkheden of van publicatiemogelijkheden zoals Lightroom heeft.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.