Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
iedje visser
iedje visser vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

hi, ik heb ooit eens bij jullie gelezen over het wegwerken in LR van storende reflecties in brillenglazen maar kan het zo snel niet vinden. Kunnen jullie mij daar wat handige tips in geven?

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op dinsdag 30 augustus 2016, 15:53

In LR is dat eigenlijk heel moeilijk - het is er niet echt voor gemaakt. Je kan proberen met het retoucheerpenseel - vanaf LR5 kan je daar ook mee schilderen maar eigenlijk werk je dit soort dingen beter weg in Photoshop.
Voor de volgende keer kan je ook beter voorkomen dan genezen.
Dat kan door te letten op hoe het licht valt. Soms volstaat het om een licht andere hoek te kiezen om geen reflecties te hebben. Of je kan soms reflecties vermijden door een polarisatiefilter op de lens te plaatsen.
Wat sommige mensen ook doen, bij brilmonturen die rondomrond het glas gaan, is de glazen er uit halen. Dan heb je sowieso geen reflecties.
Een laatste trucje is om twee foto's te maken: een van de persoon met bril en een van de persoon zonder bril. Daarbij is het natuurlijk super belangrijk dat de persoon tussen twee shots zo weinig mogelijk van plaats verandert. Eventueel laat je een assistent de bril van het gezicht weghalen. Dan kan je die twee shots als lagen boven elkaar in Photoshop zetten, leg je die zo goed mogelijk op elkaar en gebruik je de foto zonder bril daar waar je in de foto met bril reflecties hebt.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen