Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Staf Devriese
Staf Devriese vroeg op donderdag 27 februari 2020, 00:00

Hallo

Voor alle zekerheid heb ik je boek "Fotograferen op reis" er nog even bijgehaald, maar ik vind het niet. Namelijk wat te doen als je géén laptop meeneemt ? Daar heb ik dus geen zin in. Gewoon genoeg kaartjes meenemen ?
De tip van de meeneem printer vind ik super. Aanbevelingen ?

Vriendelijke groet
Staf Devriese

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op zondag 29 januari 2017, 20:14

Hallo Staf, je zou kunnen de WD My Passport Pro WIreless meenemen: dat is een harde schijf met een ingebouwde kaartlezer die je toelaat om backups te maken. Ik spreek er over in deze video. Als je geen zin hebt om hem helemaal te bekijken ergens vanaf de 17e minuut.
http://thedigitaltrekker.com/2017/01/matt-brandon-vlog-12-fujifilm-gfx-review/
Wat de printer betreft: ik heb ooit zelf de Selphy overwogen maar is toch groot en omslachtig vind ik. Zelf werk ik met de Instax Printer van Fujifilm. Die print visitekaartjesformaat-prints rechtstreeks vanaf een compatibele (WIFI-enabled) Fuji camera of via de Instax Share App op Android of iOS telefoons...

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op vrijdag 27 januari 2017, 07:12

Aangezien de meeste foto's nu eenmaal zoek raken door verlies van geheugenkaartjes zou ik zo min mogelijk kaartjes met een zo groot mogelijke capaciteit meenemen (liever 2 kaartjes van 128GB dan 16 kaartjes van 16GB).
Wat betreft een compacte mobiele printer zou je eens naar de Canon Selphy serie kunnen kijken (er zijn modellen met een accu). Ik weet niet of je direct een RAW bestand kunt printen, maar dat kun je weer gemakkelijk opvangen door RAW+JPEG te kiezen.

Staf Devriese
Staf Devriese antwoordde op woensdag 1 februari 2017, 14:44

Bedankt allebei.

Ik heb al de WD PP, maar nog niet die wireless. Ziet er idd interessant uit. Ik zou wel voldoende kaartjes meenemen, maar je weet nooit. Zo zou ik kunnen backuppen en kaartjes terug vrijmaken.
De Selphy printer heb ik ook, dat is idd geen optie. Ondertussen heb ik jouw (en andere) filmpjes bekeken over de Instax. Leuk. 'k Kan niet rechtstreeks van mn X-Pro1 die ik zou meenemen, het is echt voor iPhone foto's blijkbaar. Maar bon...

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.