Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Lanny
Lanny vroeg op woensdag 30 september 2020, 00:00

Hallo ...,
Ik werk met een Mac en foto's print ik uit met een Epson (XP 15000). ' Braaf' ;-) kalibreer ik mijn beeldscherm regelmatig met de colormunki smile. Meestal moet ik echter de belichting in Lightroom fors omhoog zetten, omdat mijn prints erg donker worden.
Vraag: welke beeldscherminstelling kan ik het beste gebruiken op mijn Mac? De standaard instelling vd Mac, Adobe RGB, ProFoto RGB, EPSON standard RGB (gamma 18) of misschien iets anders...?
Heeft iemand een advies?
Vriendelijke groet.

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op woensdag 6 november 2019, 16:51

Normaal maakt je Colormunki zelf na callbratie een profiel aan dat dan door je mac gebruikt wordt. Dat gebeurt automatisch na calibratie dus je moet dat dan zelf ook niet meer gaan veranderen naar bv. Adobe RGB.
Wat dat te donker zijn van je prints betreft: dat komt omdat de meeste monitoren veel te helder ingesteld staan. je kan in LIghtroom in de afdrukmodule onderaan rechts de helderheid van de print helderder maken zonder dat je moet de foto zelf helderder maken in de ontwikkelmodule.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen