Fotofair actie: Tijdelijk 30 euro korting + gratis boek. Meer info of direct aanmelden.
Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
« vragenoverzicht

Hoe zorg ik ervoor dat iedereen scherp op de foto staat bij een groep?

Liesbeth bakker
Liesbeth bakker vroeg op zondag 27 september 2020, 00:00

Ik heb een Canon 5D en deze is prima scherp te stellen op 1 object. Als ik meerdere personen op de foto wil zetten, stel ik scherp op de ogen van 1 van de personen. Die staat dan ook scherp op de foto, maar de andere persoon of personen vind ik niet zo scherp. Ook als ik het diafragma kleiner maak. Hoe gaan jullie hier mee om?

Elja Trum
Elja Trum antwoordde op vrijdag 15 april 2016, 10:24

Ik probeer altijd scherp te stellen op een 'middelste' qua afstand. Dus als je drie rijen mensen achter elkaar hebt staan, stel dan scherp op iemand uit de middelste rij.

Dan moet je inderdaad je diafragma iets kleiner maken om meer scherptediepte in je foto te krijgen. Dan is de kans groter dat de voorste en achterste rijd ook scherp zijn.

Als het even kan is het slim om bij meerdere personen ervoor te zorgen dat ze op gelijke afstand van de camera staan. In elk geval de ogen. Zo kun je mensen vragen dichter bij elkaar te gaan staan (werkt sowieso vaak beter) of iemand die achter iemand anders staat vragen om zijn hoofd iets meer naar voren te brengen.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen