Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Ineke Dommers
Ineke Dommers vroeg op zondag 24 januari 2021, 00:00

Ik heb een Nikon Z-7 en probeerde daarmee een fotoshoot met onze kleindochter te doen met studiolampen in onze woonkamer. Met de instellingen (/160sec en f5,6 en iso 100) was het erg donker op het scherm van de camera en dus ook in de zoeker( deze ziet hetzelfde als de liveview). Hierdoor kon ik lastig scherp stellen op de ogen van het (beweeglijke) kind. Steeds de iso omhoog om wat te kunnen zien en dan snel weer terug is hier geen optie. Uiteindelijk de D750 van mijn man maar erbij gepakt en is de shoot wel gelukt. maar iemand een idee hoe dit op te lossen?

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 28 juni 2020, 11:53

Ik ken de Nikon Z-7 verder niet, maar de oplossing is om de belichtingssimulatie van de elektronische zoekerbeeld uit te schakelen. Bij m'n eigen camera zit het ergens verscholen onder "preview expsoure/WB in MANUAL MODE" (deze moet je dus uitzetten). Je krijgt dan een zoekerbeeld met a.h.w. een automatische belichting maar gebruikt uiteraard jouw 1/160 bij F5.6 (of welk diafragma dan ook).
Hier is één van de grote voordelen van een EVF juist een (tijdelijk) nadeel geworden.

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zondag 28 juni 2020, 11:54

Als ik snel zoek zal het ergens onder een submenu "instellingen toepassen op livebeeld" zitten (deze zal dan "uit" moeten staan)

Ineke Dommers
Ineke Dommers antwoordde op zondag 28 juni 2020, 22:23

Ja super bedankt. intussen al gevonden en het werkt!

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen