Telefoon  00 31 24 359 44 13
 
Ultiem  9,3 door 7.211 leden
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  login
Photofacts Academy logo
Menu
Jos Schiffelers
Jos Schiffelers vroeg op donderdag 13 april 2023, 11:11

Het gebruik van de shift-toets, om een zuiver vierkant of cirkel te maken bij een selectie, werkt bij mij niet. Niet bij de nieuwste versie van Photoshop en ook niet die van 2018. Waarschijnlijk doe ik iets niet goed, maar vind niet wat. Kunnen jullie mij helpen?

Nando Harmsen
Nando Harmsen antwoordde op dinsdag 18 april 2023, 09:32

Beste Jos,

een andere knop is er toch niet voor. De shift ingedrukt houden bij een rechthoekig/vierkant of cirkel selectiekader zorgt ervoor.
Ik neem aan dat je wel het selectiekader als tool gebruikt, en niet de lasso tool?

Jos Schiffelers
Jos Schiffelers antwoordde op dinsdag 18 april 2023, 13:44

Dank je Nando. Gisteren heb ik een tip gekregen hoe het wel kon. Je moet al starten met het maken van de selectie en dan pas de ctrl-toets indrukken. Dan werkt het perfect. Ik drukte eerst de ctrl-toets in en begon dan met de selectie. Een kleinigheid dus maar wel cruciaal.
Dank je voor de reactie.

Zo beoordelen onze leden ons

Supertevreden, 5 sterren!
Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank jullie wel voor het delen van jullie handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Supertevreden, 5 sterren!
Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Supertevreden, 5 sterren!
Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Supertevreden, 5 sterren!
Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van ledenPopulaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen