Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Jan Budding
Jan Budding vroeg op woensdag 23 september 2020, 00:00

Hallo,
Ik wil mijn LR catalogus splitsen en vanaf 2015 een nieuwe catalogus aanmaken. Nu staat alles in één master catlogus. Kan dat

Hans den Boer
Hans den Boer antwoordde op zaterdag 21 mei 2016, 06:08

Dat is op zich niet zo'n probleem! Selecteer in de Bibliotheek module onder metadata alle foto's van 2015 en 2016. Kies vervolgens voor File > export as catalog. Je kunt de locatie opgeven waar het naar toegeschreven moet worden, evenals alle instellingen die je mee wilt nemen.
Hou er wel rekening mee dat je maar in één catalogus tegelijkertijd kunt zoeken. Het heeft dan ook niet direct voordeel om een aparte catalogus aan te maken, je kunt immers heel gemakkelijk op het jaar 2015 en 2016 filteren. Een aparte hoofdmap met alle foto's van 2015 en later voldoet mogelijk beter.
Mijn catalogus bevat momenteel een kleine 200.000 foto's, zelfs op een relatief oude Macbook Pro uit 2011 is daar goed mee te werken.

Jan Budding
Jan Budding antwoordde op donderdag 26 mei 2016, 22:42

Mijn vraag is beantwoord met de extra tip die ik zal toepssen

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.

Online Fotografie cursussen