Telefoon  +31 (0)24 - 359 44 13
 
tarieven
 |  over ons  |  contact
 |  inloggen
tarieven
 |  over ons  |  contact
 | 
Photofacts Academy logo
Menu
Wijnand G. Cooiman
Wijnand G. Cooiman vroeg op vrijdag 28 februari 2020, 00:00

Goedemorgen Heer van de Eynde
zou het mogelijk zijn dat U een paar afleveringen kan
maken over de instellingen over sportfotografie
ik hen een Sony A 65 en ik stoei nog al met het zoeken
naar de start instelling
hoogachtend Wijnand cooiman

Piet van den Eynde
Piet van den Eynde antwoordde op vrijdag 14 oktober 2016, 19:30

Beste WIjnand,
ik vrees dat je daar bij mij niet aan het juiste adres voor bent: ik ken namelijk helemaal niets van sportfotografie en ik werk ook niet met de Sony A 65... Dus ik vrees dat ik een slechte raadgever zou zijn.
Het lijkt me wel logisch dat je bij sportfotografie eerder in sluitertijdvoorkeur gaat werken dan in diafragmavoorkeur. Maw bepaal de sluitertijd die nodig is om je (bewegende) sporter scherp te krijgen. Dan zou ik wellicht het diafragma kiezen dat ik wil en daar volgt dan een bepaalde ISO uit.

Wijnand G. Cooiman
Wijnand G. Cooiman antwoordde op woensdag 26 oktober 2016, 19:29

Helaas ik had gehoopt dat U mij verder kon helpen
hoogachtend wijnand

Tonny Nikkelen
Tonny Nikkelen antwoordde op dinsdag 15 november 2016, 13:45

Ik fotografeer regelmatig politiehonden in actie. Het liefst kom ik hierbij niet onder een sluitertijd van 1600 omdat dan de kans op bewegingen in de foto te groot worden. Tevens probeer ik het diafragma rond de 4 te krijgen om genoeg scherp te krijgen ivm pakwerker en hond. Dus inderdaad belangrijkste is sluitertijd dan diafragma en dan pas de iso. Indien de iso te hoog moet en daardoor er teveel ongewenste ruis ontstaat zet ik de iso dusdanig dat de foto een tikkeltje overbelicht wordt. Door dit te doen heb je spontaan minder last van ruis.

Zo beoordelen onze leden ons

Lilian Verhappen

“Ik had het druk, druk, druk met foto's maken en bewerken en geen tijd om de video's te bekijken. Nu heb ik spijt dat ik het niet omgedraaid heb. Ik ben super enthousiast! Had het al geprobeerd met een boek en een andere losse cursus, maar dat bleef niet hangen. Dit werkt wel! Dank je wel Piet voor het delen van je handigheidjes en grandioze knowhow!”

- Lilian Verhappen

Aldo Vehent

“Mijn verwachtingen zijn op alle vlakken overtroffen, en hoe kan ik anders dan te zeggen dat de video's me bevallen? Ook zal ik zeker Photofacts Academy aanraden aan andere fotografen!”

- Aldo Vehent

Hans Bakker

“Ik heb de eerste video's nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Deze lescursus in video-vorm spreekt me erg aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.”

- Hans Bakker

Wil van Gorp

“Ik ben door de cursussen al veel verder gekomen en heb al vele handigheidjes ontdekt die ik anders nooit zou zijn tegengekomen. Ook prettig is dat je op ieder moment aan je cursus kunt werken, en dat is misschien wel het allergrootste voordeel. Kortom het geld zeer zeker waard. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Chapeau!”

- Wil van Gorp

Bekijk meer ervaringen van leden

Populaire cursussen

Als lid krijg je toegang tot al onze cursussen, deze vier cursussen zijn momenteel het populairst bij onze leden.